Het creatieve album.

 

Tekenen, schilderen en fotograferen, knippen en plakken, borduren en handwerken, quilten en patchwork.

Een creatieve hobby heeft vele gezichten, mogelijkheden en onverwachte resultaten.

Digitale bewerking roze bloem .

Een boek schrijven of een oorkonde kalligraferen. Met pen tekenen of met penseel schilderen.

Het kan met analoge en/of digitale gereedschappen.

Fotografie is schrijven met licht.


Kroonjuweeltje uit Oostenrijk.

 

Wandelend in Pinzgau (Oostenrijk) langs de graslanden en oevers van de Salzach vond ik dit kroonjuweeltje.

De Beemdkroon - 

Knautia Arvensis is ook in Nederland te vinden op vochtige licht kalkhoudende grond, langs struiken, graslanden, weiden en houtwallen. En Staat op de rode lijst van in het wild voorkomende planten.

 

Een dankbaar onderwerp voor een natuurfotograaf. Tijdens een fotowandeling deze bijzondere plant tegenkomen vraagt natuurlijk om een fotografische reactie.

 

 

Digitale kunst.

Ik heb dan ook beelden gemaakt voor mijn fotobibliotheek album Flora en Fauna. Ook in het album Creatief is dit juweeltje bewerkt naar een uniek beeld. Als Digital art en als nieuwjaarswens.

 

Digitale kunst en het spelen met een fotografisch beeld in een creatieve speeltuin van digitale bewerkingen en vervormingen. Het creëren van andere werelden en fantastische unieke beelden.

 

Zoals in deze fantasie de roze paarse bloem digitaal uit de middagzon gehaald. Deze binnenstebuiten gekeerd en donker paars geplaatst in de donkere nacht.

Dag en nacht.

Als digitaal kunstwerk verkrijgbaar op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en ArtFrame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit in de webshop. Klik hier

 

Kroonjuweeltje als nieuwjaarswens.

De Beemdkroon - Knautia Arvensis kan als een prachtige wanddecoratie op groot formaat maar ook als nieuwjaarswens op briefkaart formaat is het een mooi kroonjuweeltje.


De tijdreis van barnsteen. 

 

Digitale kunst  De Baltische Blauwe aarde  en de tijdreis van barnsteen.

Halfedelsteen met mogelijke insluitingen.

Barnsteen was een organische stroperige boomhars die door miljoenen jaren hogedruk samengeperst is tot een halfedelsteen. Vooral bekend door zijn transparante goudbruine kleuren en door de insluitingen van kleine insecten en plantenresten.

Sierraad uit Scandinavië.

In een tijdreis van miljoenen jaren van stroperig hars uit naaldbomen naar het prachtige transparante barnsteen als sierraad. In de voorlaatste ijstijd als grondmorenen door de Scandinavische gletsjers meegenomen en in het Europa van heden terecht gekomen.

 

Sierraad uit de Baltische Blauwe Aarde.

En nog steeds vanuit de zuidelijke Oostzee uit de meters dikke kleilaag de “Baltische Blauwe Aarde” door de koude golfstromen meegevoerd.  Na voorjaarsstormen vind je dit sierraad aangespoeld op de kusten van Denemarken en de waddeneilanden van Nederland.

Sierraad uit Oostenrijk.

Hier een digitale vervorming van een glazen sierraad uit de glasstad Rattenberg in Oostenrijk. In een impressie van die tijdreis weer gegeven als barnsteen in beweging. Digitale kunst en fotografie en het resultaat van spelen in de digitale speeltuin.

 

Deze creatie De tijdreis van barnsteen

is als Digital Art verkrijgbaar op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint,

behang of Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Bekijk hier de mogelijkheden in de webshop.

 


Heer Olifant, hoe oud zijt gij?

 

Heer Olifant, hoe oud zijt gij?

Wel vijftig jaar, ten naaste bij!

 

Vijftig jaar, is ’t waarlijk waar?

Ja zeker, vraag het mijn meester maar!

 

En waar komt gij vandaan?

Oh, laat eens kijken, eer ik hier kwam

Heb ik een verre reis gedaan!

Mijn vaderland is Afrika,

Het is daar eens zo warm als hier

Ik woonde daar met veel plezier!

 

En waarom bleeft ge daar dan niet?

Omdat men mij geen vrijheid liet!

Ik werd gevangen en moest mee,

Al schreeuwde ik ook Ach en Wee!

 

Arm dier, hebt ge het hier goed?

O ja, hooi krijg ik in overvloed!

Als ik mijn kunstjes aardig doe,

Krijg ik nog brood en koeken toe!

Gij zult verwonderd staan,

Als gij mij kunsten ziet maken gaan!

 

En welke kunstjes kent gij dan?

Wel, ik dans zoals geen jongen,

Ooit na zal doen mijn sprongen!

Ik drink met mijn lange snuit..

Een heel glas zonder morsen uit!

Gooit mijn meester zijn zweepje neer,

Dan geef ik het hem handig weer!

 

Oh, doe toch spoedig wat ge hebt gezeid:

WIJ BRANDEN VAN NIEUWSGIERIGHEID!

 

Jonge olifant laat zijn spiegelbeeld schaduw zien in het water.

Jong geleerd, oud gedaan.

Bij het maken van deze foto gingen mijn gedachten terug naar mijn kindertijd en de verhaaltjes die mijn vader vertelde.

Een daarvan was het kinderversje  DE OLIFANT van J.J.A. Gouverneur (1809-1889).

 


Van Buul en de quilt als familiewapen.

 

Quilt als familiewapen met een buulbuul als naamgenoot.

Het spel: Wie van de drie? Op een familiereünie van Leo van Buul & Riet Wels.

 

"Nr. 1 wie bent U?"  

"Mijn naam is Toon van Buul

en woon in Kenia."

 

"Nr. 2 wie bent U?" 

"Mijn naam is  Der Anton aus Tirol

en ben geboren in Kitzbühel."

 

"Nr. 3 wie bent U?" 

"Mijn naam is Antoine van Buul

en mijn roots liggen in Brabant."

 

Waar komt je familienaam vandaan?

“Dat is een verhaal wat begint 1670 bij Peter van Buel. In het verleden was er een klein apart figuur genaamd Napoleon Bonaparte. Hij vond het maar niks met al die zelfde voornamen en bedacht in 1811 dat iedereen verplicht een achternaam moest hebben of bedenken en deze officieel en definitief laten registreren. Zo ontstond de burgerlijke stand.

Wat betekend het oud Nederlands woord buul?

In de zuidelijke Nederlanden waren al langer achternamen in gebruik zoals: ”Ik ben Jan zijn zoon en noem me dus Jan Janszoon (Janssen).” Adriaan die brood bakte noemde zich Adriaan Bakker. Willem die op de heuvel woonde noemde zich Willem van den Heuvel. “Hé! Ik woon ook op die heuvel. Dan noem ik mezelf maar Peter van Buel.” Buel of buul is een oud Nederlands woord voor heuvel of kleine welving op het platte land, zo ontstond onze familienaam. (Andere betekenissen; buil, builtje, zak, buidel, of plaatsnamen: Budel, Kitzbühel. Onze familie komt dus uit Brabant en met meer dan 1000 heeft zich de familie verspreid over de wereld. O.a. in Europa, Amerika, Kenia, India, Thailand, Australië.

 

Wie hadden wapenschilden en familiewapens?

Nu waren er nog verder in het verleden edele lieden die toernooien hielden. Die gekleed in ijzeren pakken en met gezicht bedekkende helmen onherkenbaar waren. Daar hadden ze wat op gevonden. Ze zetten gewoon hun naam op hun schild. Maar het gewone volk kon niet lezen of schrijven. Dus werden het geen woorden maar kleuren en tekeningen, zo ontstond het familiewapen in de vorm van een wapenschild. Het hebben van een familiewapen was aan strenge regels gebonden en alleen voor de edelen.

Wie was leenman van Rossum en van Gelre?

Hier in ons midden is nu een aangetrouwd familielid en nazaat van zo een wapenhouder Thomas een leenman van Rossum en  leenman van Gelre. Het wapenschild van deze leenman bestaat uit een rode lans in een groen dal op een zilveren achtergrond. Het was Thomas Lansdaal, stamvader van Christine Lansdaal. Voor zover als dat ik na kan gaan had Peter van Buel in (1670-1748) geen familiewapen en kan ik niet met trots naar ons familiewapen verwijzen.

 

Heb je geen verwijzing naar je familienaam?

Daar hebben Christine en ik wat op gevonden namelijk de introductie van de familiequilt van Buul. Het is een miniquilt van 34 x 34 cm en bestaat uit 16 quilt blokken, welke samen een geometrisch figuur van een vogel laten zien. In de kop van de vogel hebben we een afdruk van een vogel verwerkt. Een telg uit de grote zangvogel familie de Buulbuuls.

De familiequilt van Buul en het familiewapen Lansdaal hebben wij thuis aan de muur hangen en we zijn trots op onze familienamen.

Waar kan je deze quilt als wanddecoratie verkrijgen?

De familiequilt van Buul is uitvoerbaar als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, acrylglas en Art Frame. Wordt duurzaam vervaardigd en op maat naar keuze geprint in Fine-Art kwaliteit.

Familiequilt Van Buul

bij jou aan de muur. 

Bekijk hier de mogelijkheden in de webshop


Kijkje in mijn creatieve speeltuin.

 

Een tak van een agave in bloei digitaal bewerkt tot een diepzeemonster in het blauw van de oceaan.
De waterlelie omgevormd tot een vuurspugende vulkaan.

Agave en lava.

Van agave plant na 20 jaar in bloei met regendruppels naar zeemonster in de diepe oceaan. Van een koele water lelie als homedecoratie naar de hitte en de lava van een vulkaan uitbarsting. Het is mogelijk in de wonderlijke wereld van digitale creatieve fotografie. Een uniek beeld scheppen is stoeien en spelen in de creatieve speeltuin.

Buiten de lijntjes.

Out of de box denken en buiten de lijntjes kleuren met fotobewerking gereedschappen.Spelen met de meest bekende kleur en belichting gereedschappen. Programma’s, filters en gereedschappen gebruiken waar ze niet voor bedoeld zijn. Bijvoorbeeld het 4 of 8 punt perspectief filter niet gebruiken voor architectuur maar voor bloemen en planten.

Binnenstebuiten.

Ook met anamorfose en morphing kun je complexe vervormingen maken vooral als je ze dubbel of gecombineerd met ander vormfilters toepast. Simpel gezegd : Je kunt als het ware een beeld binnenstebuiten keren of juist andersom. Van een enkele foto kun je ontelbare unieke afbeeldingen maken die wel of juist niet op het origineel lijken.

Fotografisch speelgoed.

Enkele voorbeelden van speelgoed uit mijn creatieve fotografische speeltuin zijn o.a. Nikon P900 24-2000mm, Sony Alfa R2 Zeiss 55mm, i-Mac, MacBook Air, i-pad pro, Canon fotoprinters A4-A3.


Nieuwjaarswens 2023.

 

Van traditionele quilt naar digitale kunst.

In de digitale speeltuin spelen met vormen en van vierkanten cirkels maken. Een foto maken van de quilt genaamd "Nelson Mandela". Met digitale bewerkingen dan een geheel andere wereld creëren in de vorm van een digitaal kunstwerk met de naam "Kleurrijke vlinder in de blauwe lucht"

Beide geplaatst op onze nieuwjaarswens 2023 met verwijzing naar onze nieuwe mogelijkheden in de Webshop.

 

KLeurrijke vlinder in de blauwe hemel. Nieuwjaarswens 2023 met digitale kunst.

Nieuwjaarswens 2022.

 

Wanddecoratie quilt: Q62 Playground with diamonds.
Nieuwjaarswenskaart met foto van quilt: Playground with diamonds

Q62: Playground with diamonds.

Spelen met quiltstoffen en quiltblokken. Spelen met krachtige kleuren en combineren van design, motieven en vormen. Met als resultaat deze blauwe diamanten in de speeltuin van quilt en patchwork.

100 x 100 cm. Gereed: Juni 2021.


“Covid-19 virus” versus “Q57 Lockdown Quilt.”

 

Uitlaatklep.

Het Corona virus hakt er wel in en verandert de hele samenleving en ons welbehagen. Tot op heden gaat het redelijk met onze gezondheid en ouderdoms ongemakken, deze vallen in het niets bij het echte corona. Motto: Houd je zoveel mogelijk aan de regels en ondanks alles geniet van je lockdown. Wij vonden genoegen in quilten & patchwork. We zijn benieuwd naar jullie uitlaatklep.

 

Quilten en patchwork.

In lockdown gaan en roeien met de riemen die je hebt.  Van je gedwongen thuis blijven toch een positieve gebeurtenis maken. Er zijn heel veel manieren om je tijd aangenaam door te brengen.

Nog meer op ons zelf aangewezen hebben wij o.a. onze tijd besteed aan onze gezamenlijke prachtige hobby quilten en patchwork.

 

Puzzelen.

We hebben een quilt ontworpen en gemaakt met restanten van de 56 quilts die we al gemaakt hebben. Gepuzzeld en orde gebracht in een chaos van kleuren en motieven. Willekeurig of juist selectief kleuren, patches en blokken gecombineerd. 

 

Geen patroon. Wat te doen?

Het grootste probleem van deze quilt: Er was geen patroon, en de grote hoeveelheid aan quiltstofjes, kleuren, motieven, structuren en mogelijkheden. Een grote uitdaging om systematisch en geordend te werk te gaan met transparante mappen en submappen. En gaande weg het project ontstond de quilt zonder patroon, wat ieder keer naar eigen idee kon worden aangepast. 

Met als resultaat “Q57 Lockdown Quilt” een kleurrijke quilt en een tevreden gevoel. Een prachtige aanvulling van onze collectie abcgalerie.


Fotografie gevangen in woorden, een ode aan fotografie.

 

Het begon met een Kodak Brownie.

Als negenjarig jongetje maakte ik in 1958 kennis met het begrip fotografie door het maken van een camera obscura uit een knutselboek. Mijn eerste foto maakte ik 2 jaar later met dat metalen doosje de Kodak Brownie van mijn vader.

De vele facetten van fotografie.

In al die jaren daarna heb ik met genoegen me ontwikkeld tot allround hobbyfotograaf en beeldmaker. Fotografie heeft vele facetten. Zelf noem ik mijn hobby: vrije creatieve fotografie. Ik heb geen specialisme ben bezig op een heel breed vlak. Het is niet alleen het plaatje maken, ook het genieten van de hobby op zich, de mogelijkheden, belevenissen en van alles daaromheen, vandaar deze ode aan fotografie.

Fotografie is het genieten van:

Op stap gaan en op blote voeten dauwtrappen in de stilte van het ochtendgloren. De warme kleuren van het gouden uur. De dauwdruppels als glimmende pareltjes of schitterende diamantjes op de klavertjes en het frisse groen.

De grijze nachtvlinders die verrast worden door de heldere wolkenloze hemel en zich nog moeten verstoppen voor de dag. De kleine Japie Krekel die onzichtbaar denkt te zijn, die verraden wordt door zijn melodieuze tjirpen van zijn vleugels.

Fladderen, zweefvliegen en bidden.

De struiken waar de kleurrijke vlinders met een deken van dauw langzaam wakker worden. Om daarna vrolijk fladderend of in mooie zweefvluchten van bloem naar bloem te gaan. Het bewonderen van de biddende torenvalk in het blauwe azuur. De kokmeeuw die landt op dat ene paaltje in die grote plas.

Op de terugweg naar huis nog even genieten van dat sprookjeskasteel. Met zijn torens, slotgracht, kasteeltuinen en heraldische kleuren. Het eind van een mooie dag afsluiten met de adembenemende ondergaande zon en wolken met oplichtende goudkleurige randen. De stemmige wisseling van het gouden naar het blauwe uur.

Dikke tenen, zonnebrillen en oorwarmers.

Wandelen naar de plaatselijke vogelhut. Je verwonderen over de meerkoet met die dikke grijze tenen. De fuut met zijn/haar karakteristieke zwarte oorpluimen. De nijlganzen met hun zonnebrillen en de statige knobbelzwanen met kroost van donzige bolletjes. Een andere keer geen vogels spotten en toch thuiskomen met een perfect plaatje van dat mooi doorkijkje.

Die oude dubbel gespleten knotwilg en dat dromerige landschap. De singel of wetering in de winter. Het spiegelbeeld op het ijs van de witte kokmeeuwen met rode poten. En hun winterkleed van grijze muts en oorwarmers. De kleurrijke wilde eend die probeert om niet uit te glijden op het gladde ijs.

De Gulden Snede en Fibonacci.

Het fotograferen van die kleurrijke mineralen verzameling. De Gulden Snede en de reeks van Fibonacci die terug te vinden zijn in door de natuur gemaakte vormen en structuren. Een schitterend detail of de prachtige glinsterende vleugels van de grote bruine heidelibel. 

Dat ene moment stil zetten of juist in een stroomversnelling plaatsen. Die nachtopname van 30 seconden of een sportopname met 1/1000. De tijd stil gezet en de snelheid van het licht gevangen met een druk op de knop in slowmotion, high-speed of time-laps.

Een ansichtkaart, fotoalbum of diashow.

Een geplande tocht of een ongedwongen wandeling met het onverwachte. Het maken van je eigen natuurfilm/diashow, documentaire met een prachtig beeldverhaal. Het vormgeven van een modern digitaal fotoboek. Het vullen van een old fashion fotoalbum met de geur van echt leder. 

Het maken van een perfecte repro of een grote sfeer makende wanddecoratie. Een creatieve ansichtkaart, een feestelijke felicitatie of een sfeervolle nieuwjaarswens. Het maken van een reportage over die mooiste dag van het leven of die overweldigende gebeurtenis.

Vergane glorie, architectuur of weids panorama.

Met meetkundige precisie de architectuur van een modern of historisch gebouw weergeven. Die gevelsteen met spreuk of indrukwekkend bas-reliëf. Twee initialen gekrast in een baksteen van een oude kloostermuur. De namen in de bast van een berg ahorn in de alpen. 

Terug in de tijd stappen met die oude straat en zijn vergane glorie. Je verwonderen over de totale verandering in architectuur van die volkswinkel uit het begin van vorige eeuw.

Zilveren draden en een transparante maan.

Het panorama met de hele regenboog breed uitgemeten boven die elektriciteitscentrale in het sfeervolle licht van de namiddag. Op een andere late namiddag de elektriciteitsmasten waarvan de transportleidingen als zilveren draden worden weergegeven in de strakblauwe hemel.  Vergezeld van een bleke bijna transparante opkomend maan.

Dichtbij, veraf, natuurgetrouw of creatief.

De kleine wondere wereld van dichtbij, micro en macro met uitzonderlijke onverwachte kleuren en vormen. Dat zachte of krachtige gezicht met een portretlens. De weidse blik van super groothoek. Onverwacht oog in oog staan met die twee reebruine ogen uit het lied en na een lang moment tevreden uit elkaar gaan. 

Op safari gaan met een superzoom en een portret maken van koningin leeuw. Een uniek moment of bijzonder detail weergeven puur zoals het is. Kijken, zien en vastleggen naar de werkelijkheid, natuurgetrouw zonder bewerkingen. Of juist je creativiteit, fantasie en verbeeldingskracht gebruiken voor je eigen unieke creatie.

Kennis, wetenschap, vaardigheden en genieten.

Het vergaren van kennis en wetenschap over je onderwerpen. De interessante geschiedenis en de vele facetten van fotografie verkennen. Met de opgedane kennis, oude en nieuwe vaardigheden je eigen beeld creëren. 

Fotografie is schrijven met licht, ook het spelen met licht. Binnen de grenzen van normen en waarden, met respect voor de natuur en elkaar. Zijn er heel veel mogelijkheden om te genieten van fotografie in de breedste zin van het woord.

 

Antoine van Buul.


Wijnfleshouder als fotograaf.


Vrije creatieve fotografie.

 

Met kennis, vaardigheden en creativiteit is fotografie een hobby met vele mogelijkheden en verschillende onverwachte resultaten.

En of je nou een zelfgemaakte pinhole camera of een dure camera van 40.000,- euro hebt, het gezegde blijft: “Niet de camera maar de fotograaf maakt de foto.” (Technische kwaliteit is natuurlijk wel afhankelijk van gebruikte materialen.)

Niets moet en alles mag. Binnen de grenzen van normen en waarden en met respect voor elkaar en de natuur zijn er heel veel mogelijkheden.

 


Camera Obscura.

 

Ondersteboven foto. Simulatie van een camera obscura.

Anders kijken rondom de Haarrijnseplas. Een simulatie van een camera obscura.

Mijn eerste keer.

Bij die tekst denk je niet direct aan fotografie. Bij het snuffelen in mijn foto-bibliotheek kwam ik een landschapsfoto tegen die spontaan een backflash tot gevolg had naar een zomerse dag in 1958 en mijn eerste zelf gemaakte fotografisch beeld. In die vijftiger jaren waren er diverse jeugdbladen zoals Donald Duck, Sjors, Taptoe, Okki en Vakantieboeken. In die uitgaven kon je veel leuke puzzel, knutsel en doe dingen vinden. Een van de projecten was en camera obscura.

Spijkertje.

Het zal ongeveer 1958 zijn geweest dat ik als kleine jongen aan de slag ging met een leeg conservenblik. Met een klein spijkertje een gaatje in het centrum van de bodem en met een elastiekje een transparant papier aan de open zijde gemaakt en mijn camera obscura was een feit. Ik logeerde bij een tante en we speelde op een zolder met een dakraam en dus werdt het blik op de vensterbank geplaatst. Het was een prachtige zomerse dag met veel licht, dus het gevormde beeld was ook heel helder en klaar. Ook aan tekenen beleefde ik veel plezier dus met potlood tekende ik op het transparante papier wat er te zien was. 

Ik had zo doende mijn allereerste foto en reproductie gemaakt.  (fotografie = schrijven met licht)

Magie.

De verwondering en de magie van deze gebeurtenis was de start van een prachtige hobby. En heeft ook mijn verdere leven bepaald, zoals een klassiek geschoolde opleiding als reproductietekenaar op de grafische school. Mijn hobby heeft inmiddels meerdere richtingen zoals; macro, landschap, natuurfotografie, maar ook creatieve fotografie, foto bewerken en beeld manipulaties. Ik noem mijn hobby zelf de “vrije creatieve fotografie”. Niets moet en alles mag. Binnen de grenzen van normen en waarden en met respect voor elkaar en de natuur zijn er heel veel mogelijkheden.

Ondersteboven.

Met bovenstaande ondersteboven foto breng ik nu na 60 jaar de sfeer en het gevoel in beeld van dat negen jarig jongetje uit 1958 en de magie van het matglas in een klassieke camera uit het begin van vorige eeuw.

 

Antoine van Buul.  


Carpe Diem.

Ansichtkaart, zon opkomst, carpe diem, pluk de dag.

Haarrijnseplas, Vleuten.

Pluk de dag.

Carpe diem. Pluk de dag met de reiger in Wildlands Emmen.

Wildlands, Emmen.


Digiquilt: Van Quilt & Patchwork naar Digital Art.

 

De digiquilt een nieuwe dimensie.

Mijn nieuwe digitale toevoeging aan onze prachtige hobby quilten met een verrassend resultaat.

Digitale technieken.

Het analoog en/of digitaal ontwerpen van een quilt. En deze met quiltstoffen op traditionele manier vervaardigen. Om daarna een detail foto van deze quilt met creatieve filters en digitale technieken bewerken zodat er een totaal ander beeld ontstaat.

Maar wel zodanig dat in het uiteindelijk beeld de eigenschappen en typische kenmerken van het quilten herkenbaar blijven. Het resultaat is een nieuw grafisch kunstwerk.

Van 1 patch naar 16 megapixel. Ik probeer uiteindelijk een beeldformaat te bereiken van minimaal 16 megapixel.

Digitale bewerking van The Treasury Quilt.

Digitale bewerking van The Treasury Quilt.

Detail uit The Treasyry Quilt.

Detail uit The Treasury Quilt.

Detail uit Quilt Quartet.

Detail uit Quilt Quartet.

Digitale bewerking van Quilt Quartet.

Digitale bewerking van Quilt Quartet.


Kalligrafie.

 

Kalligrafie. Cursief.
I-pad pro met Apple pencil.

Het beoefenen van een eeuwen oude kunst in het digitale tijdperk. Van papirus met rietpen via perkament met ganzenveer naar de iPad-Pro met Apple Pencil was een lange weg.


Ik zelf heb vorige eeuw leren schrijven met de kroontjespen en het inktpotje in de schoolbank en het katoenen lapje om de pen schoon te vegen.

 

In de zestiger jaren maakte ik op de grafische school kennis met de zeer oude schrijfkunst kalligrafie.


Met pensioen heb ik de traditionele kalligrafie pennen en inkt weer ter hand genomen en een oude hobby in eren herstelt.

In het begin is het weer even wennen maar met oefenen en mijn grafische kennis kom ik al snel weer tot een bevredigend resultaat.

 

Nu in de eenentwintigste eeuw is er een nieuwe tijd aangebroken met geavanceerde gereedschappen. 

 

Naast de traditionele gereedschappen voor illustratie-, teken-, schilder- en schrijftechnieken is de iPad-Pro met Apple Pencil voor een graficus van de oude stempel een ervaring apart. 

Voor onze quilts maak ik nu met dit moderne veelzijdige gereedschap de labels in een passende sfeer.

Quiltlabel Nelson Mandela