Wie we zijn en onze historie.

 

Antoine van Buul quiltblokken snijden
Monogram met de initialen A en B getekend door Antoine van Buul
Christine van Buul quiltblokken naaien

Christine en Antoine van Buul.

Zij leren elkaar kennen in 1965 op dansles in Den Bosch. Ze trouwen in 1970 en gaan wonen in Amsterdam Zuid-Oost beter bekend als De Bijlmer. Waar Christine doktersassistente wordt in een grote huisartsenpraktijk. Na vijf jaar verhuizen ze naar Maarssen, waar Antoine als zelfstandige begint met een studio grafische vormgeving.

De grote wens. 

Van jongs af aan is Christine bezig met naald en draad. En haar grote wens is een eigen winkel met handwerken. Daarom gaat ze studeren voor het ondernemersdiploma. Na het behalen hiervan maakt Christine eindelijk van haar hobby haar werk. En start De Draad met een breimachine en een garenkast, de verkoop van breimachines en het geven van breimachinelessen. Antoine gaat weven op een Colonial weefgetouw.

De winkel in Maarssen. 

Al snel is het hele huis in beslag genomen en wordt met vrienden de garage omgebouwd. Ook deze is snel te klein en dus gaan ze op zoek naar een winkellocatie.

November 1990 opent De Draad haar deuren op de Kaatsbaan in het centrum van Maarssen.

Samen verder.

Na ruim 25 jaar stopt Antoine in 1993 zijn werkzaamheden als grafisch vormgever en treedt toe als medevennoot van De Draad, en houdt zich bezig met reparaties en onderhoud van naaimachines, brei- en borduurpatronen, fotoborduren, internet, website, etc. Ook de winkel op de Kaatsbaan wordt te klein.

Tot ver over de grenzen. 

Een prachtige lokatie wordt aangeboden en dus is er in januari 2003 de verhuizing naar Pieter de Hooghstraat te Maarssen. De Draad groeit uit naar een speciaal zaak die bekend staat van Den Helder tot Maastricht. Maar ook internationaal tot ver over de grenzen zijn er vrienden te vinden van De Draad.

Elke draad heeft een begin en een einde. 

In 2015 hebben Christine en Antoine al enige tijd de pensioenleeftijd. Er wordt echter geen opvolger gevonden, daarom wordt het besluit genomen om De Draad te stoppen per 23 december 2015.

 


Toenmalige winkel  aangezcht De Draad,

Met pensioen! Wat nu?

Wat is er leuker en fijner dan van je hobby je werk te maken. Wij hebben dan ook ruim een halve eeuw met plezier gewerkt. Maar nu is het tijd om ons ondernemerschap om te wisselen voor aangename bezigheden, oude hobby's op te pakken en nieuwe te beginnen. Lees verder in PORTFOLIO