“Covid-19 virus” versus “Q57 Lockdown Quilt.”

 

Muurquilt Q57: Lockdown quilt. Een kleurrijke quilt gemaakt met restanten van 55 voorgaande werkstukken

Uitlaatklep.

Het Corona vieren hakt er wel in en verandert de hele samenleving en ons welbehagen. Tot op heden gaat het redelijk met onze gezondheid en ouderdoms ongemakken, deze vallen in het niets bij het echte corona. Motto: Houd je zoveel mogelijk aan de regels en ondanks alles geniet van je lockdown. Wij vonden genoegen in quilten & patchwork. We zijn benieuwd naar jullie uitlaatklep.

 

Quilten en patchwork.

In lockdown gaan en roeien met de riemen die je hebt.  Van je gedwongen thuis blijven toch een positieve gebeurtenis maken. Er zijn heel veel manieren om je tijd aangenaam door te brengen.

Nog meer op ons zelf aangewezen hebben wij o.a. onze tijd besteed aan onze gezamenlijke prachtige hobby quilten en patchwork.

 

 

Puzzelen.

We hebben een quilt ontworpen en gemaakt met restanten van de 56 quilts die we al gemaakt hebben. Gepuzzeld en orde gebracht in een chaos van kleuren en motieven. Willekeurig of juist selectief kleuren, patches en blokken gecombineerd. 

 

Geen patroon. Wat te doen?

 

Het grootste probleem van deze quilt: Er was geen patroon, en de grote hoeveelheid aan quiltstofjes, kleuren, motieven, structuren en mogelijkheden. Een grote uitdaging om systematisch en geordend te werk te gaan met transparante mappen en submappen. En gaande weg het project ontstond de quilt zonder patroon, wat ieder keer naar eigen idee kon worden aangepast. 

Met als resultaat “Q57 Lockdown Quilt” een kleurrijke quilt en een tevreden gevoel. Een prachtige aanvulling van onze collectie abcgalerie.